Je hebt dit eerder gehoord – de snelheid van technologische veranderingen versnelt. Het is onvoorspelbaar en ongekend. Je kunt stellen dat we een vierde industriële revolutie binnen gaan:

De sleutel tot het overleven van deze nieuwe industriële revolutie is hem niet te ondergaan, maar wel in de driverseat te zitten. Dat vereist twee belangrijke elementen van flexibele bedrijven: bewustzijn van disruptieve technologie en een plan om talent te ontwikkelen dat er het beste uit kan halen.


10 technologieën die de wereldeconomie tegen 2025 zullen transformeren
Met zoveel technologieën die op zoveel fronten in opkomst zijn, is het een uitdaging om bij te blijven. Elk voordeel wordt gebombardeerd als ‘the next big thing‘. We hebben een lijst samengesteld van 10 technologieën die de vierde industriële revolutie zullen leiden. Niet elke opkomende technologie zal het zakelijke of sociale landschap veranderen, maar sommige hebben echt het potentieel om de status quo te verstoren, de manier waarop mensen leven en werken te veranderen en zelfs waardepools te herschikken.Ontwikkelingen op voorheen onsamenhangende gebieden zoals kunstmatige intelligentie en machine learning, robotica, nanotechnologie, 3D-printen en genetica en biotechnologie bouwen en versterken elkaar. . . Gemiddeld zal tegen 2020 meer dan een derde van de gewenste kernvaardigheden van de meeste beroepen bestaan ​​uit vaardigheden die nog niet als cruciaal worden beschouwd voor de huidige baan.Mobiel internet
Tegen 2025 zouden nog eens 4,3 miljard mensen toegang kunnen krijgen tot mobiele connectiviteit. Apps, interfaces, sensoren zullen evolueren naarmate mobiele toestellen het internet zullen domineren.

Kunstmatige intelligentie
Machine learning en gebruikersinterfaces zoals spraak- en gebarenherkenningstechnologie zullen vooruitgaan om de productiviteit te verhogen of zal een deel kenniswerk elimineren.

Virtuele en augmented reality
De verwachting is dat Virtuele en augmented reality-industrie tegen 2025 een markt van $ 80 miljard zal worden – op dit moment is dat ongeveer $ 7 miljard. Er zullen belangrijke upgrades komen voor de technologie-infrastructuur en er zal een ecosysteem van apps ontstaan ​​voor zowel consumenten als bedrijven.

Cloud-technologie
Een van de grootste modewoorden van het afgelopen decennium zal de volgende jaren blijven beïnvloeden. Bijna alle IT-services en web-apps kunnen via de cloud worden geleverd, waarbij meer bedrijven de openbare cloud gebruiken naarmate de cyberbeveiliging verbetert.

IoT
Meer dan 9 miljard apparaten zijn momenteel verbonden met internet – dat aantal zal naar schatting groeien tussen de 50 miljard en bijna 1 biljoen in het komende decennium. Organisaties krijgen te maken met het bewaken en beveiligen van producten, systemen, apparaten en zelfs mensen.

Geavanceerde robotica
Vooruitgang in kunstmatige intelligentie, machine vision, sensoren, motoren, hydraulica en andere materialen zullen de manier waarop producten en diensten worden geleverd veranderen. Er zal een golf van technisch talent voor het bouwen, bedienen en onderhouden van geavanceerde robots optreden.

Biometrische technologie
Uit een recent onderzoek onder beveiligingsprofessionals bleek dat 72 procent van de bedrijven van plan is om traditionele wachtwoorden tegen 2025 te laten vervallen. Dit zal aanleiding geven tot nieuwe autorisatiediensten voor identificatie van gezicht, stem, ogen, handen en handtekeningen.

3D printen
3D-printen zou ongekende niveaus van massa-aanpassing mogelijk kunnen maken en de kosten van toeleveringsketens drastisch kunnen verlagen, met een geschatte economische impact van $ 230 tot $ 550 miljard per jaar in 2025.

Genomics
Genetische manipulatietechnologie zal groeien met snellere computerverwerkingssnelheden. DNA-sequentietechnologieën en geavanceerde analyses zullen de landbouwproductie verbeteren, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en de levensverwachting van de mens verlengen.

Blockchain
Blockchain is vooral bekend in de context van virtuele valuta Bitcoin, maar een recent rapport toonde 64 verschillende use-cases van blockchain bij 200 bedrijven. Gestroomlijnde, veilige contracten en transacties zullen commercieel gebruik stimuleren.

Wildcard: Quantum computing
De toepassing en acceptatie van quantum computing is onduidelijk, maar de technologie gaat verder dan de hype. Het Quantum AI-laboratorium van Google voorspelt dat kleine kwantumtechnologieën over vijf jaar commercieel beschikbaar zullen zijn en bedrijven zullen helpen hun inkomsten te verhogen, kosten te verlagen en investeringen in infrastructuur te verlagen.


Het personeelsbestand van 2025: Enterprise learning vereist
Deze technologieën kunnen voor veel bedrijven enorme voordelen hebben, maar ze zullen ook voor grote uitdagingen zorgen. Bereidt je dus maar best voor op die uitdagingen, dit kan door de nadruk te leggen op het anticiperen op toekomstige behoeften door middel van training van werknemers: “De aard van het werk zal blijven veranderen, en dat vereist sterke opleidings- en omscholingsprogramma’s.”


In bijna alle bedrijfstakken is de impact van technologische en andere veranderingen een verkorting van de houdbaarheid van de bestaande vaardigheden van werknemers. . . . Het talent om de lopende veranderingen te managen, vorm te geven en te leiden zal schaars zijn, tenzij we vandaag actie ondernemen om het te ontwikkelen. Bedrijven zullen talentontwikkeling en toekomstige personeelsstrategie centraal moeten stellen in hun groei. Bedrijven kunnen niet langer passieve consumenten zijn van kant-en-klaar menselijk kapitaal. Ze hebben een nieuwe mentaliteit nodig om aan hun talentbehoeften te voldoen. “